Thursday, May 26th

Last update:05:11:53 PM GMT

You are here: Ειδησεις

Ειδησεις

Κ. Παυλίδης: “Διασφαλίζονται τα δικαιώματα και ικανοποιούνται οικονομικά όσων αδικήθηκαν”

E-mail Εκτύπωση PDF
altΜε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση θέλουμε να ενημερώσουμε τους Κερκυραίους ελαιοπαραγωγούς ότι ο αποχαρακτηρισμός της “δασικότητας” του Κερκυραϊκού ελαιώνα και οι ανωμαλίες που δημιουργήθηκαν στη περιφερειοποίηση τους είναι στο στάδιο της οριστικής λύσης. Εντός του Ιουνίου θα διασφαλιστούν και θα κατοχυρωθούν απόλυτα τα δικαιώματα επιδότησης και θα ικανοποιηθούν οικονομικά όσες και όσοι συνδημότες αδικήθηκαν από τον έλεγχο του ΟΠΕΚΕΠΕ με τη διαδικασία του έκτακτου και του κατεπείγοντος. Το αργότερο μέχρι το 1ο 15ήμερο του Ιουλίου θα δοθούν οι επιδοτήσεις στο σύνολο του νησιού.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ 12ΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

E-mail Εκτύπωση PDF
Την altΤετάρτη 25 Μάη στις 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Φαληράκι με ομιλητή τον Κυριάκο Ιωαννίδη, υπεύθυνο του τμήματος Παιδείας και Έρευνας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό .

E-mail Εκτύπωση PDF
altΣτην περιοχή της Πλατυτέρας Κέρκυρας ,δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε 24χρονος ημεδαπός με συνεπιβάτη 21χρονο ημεδαπό , εκτράπηκε της πορείας της, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού και τον ελαφρύ τραυματισμό του συνεπιβάτη. Προανάκριση για τον ακριβή προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Κέρκυρας.

Πετρελαιοκηλίδα στις Σινιές.

E-mail Εκτύπωση PDF
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες της Τετάρτης, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας για την ύπαρξη ρύπανσης στην περιοχή Αγίου Στεφάνου Σινιών.alt Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη μικρής ποσότητας υπολειμμάτων πετρελαιοειδών καταλοίπων μαύρου χρώματος, εκτάσεως εβδομήντα περίπου μέτρων κατά μήκος της ακτής και πλάτους είκοσι εκατοστών. Κατόπιν ελέγχου, δεν διαπιστώθηκε περαιτέρω ρύπανση στη θάλασσα, ενώ ενημερώθηκε ο Οργανισμός Λιμένα Κέρκυρας προκειμένου να μεριμνήσει για τον άμεσο καθαρισμό της ακτής. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΝ.

E-mail Εκτύπωση PDF
alt ΚΑΤΕΠΕΣΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕ ΣΤΟΝ Β! ΒΑΘΜΟ Άνω κάτω έχει γίνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μετά την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Διονυσίου Παναγιωτόπουλου, να κάνει δεχτεί την προσφυγή των τριών Γενικών Διευθυντών της Π.Ι.Ν και συγκεκριμένα Κυριακής Παυλοπούλου, Αντρέα Πανδή και Νικήτα Καραλή, κατά της απόφασης του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου, σύμφωνα με την οποία τους υποβάθμιζε από τον Α! βαθμό στον Β! βαθμό. Η εξέλιξη αυτή, σε ένα βαθμό αναμενόμενη σε συνάρτηση με ένα τραγικό γεγονός της απώλειας ενός εργαζόμενου στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου και των ανακοινώσεων που εκδόθηκαν από τους συναδέλφους του, δημιουργούν μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα που πόρρω απέχει, από την εργασιακή ηρεμία και ασφάλεια που πρέπει να νιώθουν οι εργαζόμενοι για να είναι αποτελεσματικοί στα καθήκοντα τους και στην αποστολή τους, ενώ παράλληλα αποτελεί την αφετηρία δημιουργίας συγκρουσιακών καταστάσεων. Και όλα αυτά σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την Περιφέρεια μας, αφού ως γνωστόν βρισκόμαστε στο χρονικό σημείο που ξεκινά η νέα προγραμματική περίοδος και η Περιφέρεια είναι «εκτεθειμένη» σε μια σειρά ανοιχτών μετώπων, ζητημάτων και προσκλήσεων, στα οποία οφείλει να απαντήσει με θετικό και αποτελεσματικό τρόπο επ’ ωφελεία των κατοίκων της Επτανήσου. Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ Όσον αφορά τη δικαίωση των τριών Γενικών Διευθυντών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και συγκεκριμένα της Κυριακούλας Παυλοπούλου, Ανδρέα Πανδή και Νικήτα Καραλή, τα πράγματα έχουν ως εξής: Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος με την απόφαση του 15247/5888/23-02-2016 ανακαλούσε την απόφαση του προηγούμενου Περιφερειάρχη Σπυρίδωνα Σπύρου σύμφωνα με την οποία κατέτασσε τους τρείς Γενικούς Διευθυντές στον Α! βαθμό και τους υποβάθμιζε στον Β! βαθμό. Οι τρείς Γενικοί Διευθυντές στην προσφυγή τους με την οποία ζητούσαν και τελικά πέτυχαν την ακύρωση της απόφασης του σημερινού Περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου μεταξύ των άλλων υποστήριζαν ότι: Α) παρανόμως ανακαλείται η διαπιστωτική πράξη, χωρίς να έχει κυρωθεί ή ανακληθεί το νόμιμο έρεισμα της Β) η απόφαση δεν φέρει νόμιμη, σαφή, ειδική, πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία Γ) δεν υπάρχει κανένα νομικό έρεισμα για τον υποβιβασμό στον Β! βαθμό και τέλος Δ) δεν τηρήθηκε η Συνταγματικώς κατοχυρωμένη αρχή της προηγούμενης ακροάσεως προ της έκδοσης μια πράξεως δυσμενούς και βλαπτικής. Ο Γενικό Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Διονύσιος Παναγιωτόπουλος αποφάσισε να ακυρωθεί η απόφαση του Περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου και να επανακαταταγούν οι τρεις Γενικοί Διευθυντές στον Α! βαθμό. Μετά από αυτή την εξέλιξη το κλίμα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κάθε άλλο παρά ήρεμο είναι, αφού έτσι και αλλιώς έχουν διαταραχθεί οι ισορροπίες και τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται ένας έντονος εκνευρισμός ο οποίος λειτουργεί ανασταλτικά στην εύρυθμη λειτουργία της διοικητικής μηχανής.

Η δραστηριότητα Απριλίου της Πυροσβεστικής.

E-mail Εκτύπωση PDF
Oπως ενημέρωσε η Πυροσβεστική η δραστηριότητα της Υπηρεσίας στην Κέρκυρα για το χρονικό διάστημα από 01-04-2016 έως και 30-04-2016, διαμορφώθηκε ως ακολούθως: 1. Παροχές βοηθείας: α) Άντληση υδάτων: 1 β) Διασώσεις ανθρώπων: 3 γ) Διασώσεις ζώων: 1 δ) Κοπές δένδρων: 5 ε) Ανελκυστήρες: 2 2. Πυρκαγιές: α) Αστικές: 7 β) Δασικές: 8 (13,53 στρέμματα).alt

870 τροχονομικές παραβάσεις το Πάσχα στα Ιόνια.

E-mail Εκτύπωση PDF
Εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα (από 22.04.2016 έως και 08.05.2016), εορταστική περίοδο του Πάσχα και της αργίας της 1ης Μαΐου, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την αντιμετώπιση επικίνδυνων παραβάσεων σε Κέρκυρα, Λευκάδα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο. Κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν: • Συγκροτήθηκαν : 152 συνεργεία ελέγχων • Ελέγχθηκαν : 2521 οχήματα • Βεβαιώθηκαν : συνολικά 872 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από τις οποίες (523) στην Κέρκυρα, (128) στην Λευκάδα, (100) στην Κεφαλονιά και (121) στην Ζάκυνθο. Από τις παραβάσεις αυτές ξεχωρίζουν :  39 για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης  65 για υπερβολική ταχύτητα  8 για χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση  26 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας  8 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότηalt

H εισήγηση της ΛΑΣΥ I.N. για τις επιδοτήσεις

E-mail Εκτύπωση PDF
Στις μεγάλες περικοπές των επιδοτήσεων των ελαιοπαραγωγών και όλων των αγροκτηνοτρόφων στα Ιόνια Νησιά αναφέρεται η εισήγηση της ΛΑΣΥ Ι.Ν. στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο. Η εισήγηση Η κυβέρνηση altΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αποδεκτεί και εφαρμόζει την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Η νέα ΚΑΠ προβλέπει σταδιακή μείωση των επιδοτήσεων των αγροκτηνοτρόφων σε ποσοστό 40% μέχρι το 2020. Αλλάζει επίσης τον τρόπο επιδότησης πριμοδοτώντας τον λεγόμενο «πράσινο πυλώνα» των επιδοτήσεων σε μεγάλους παραγωγούς που διαθέτουν καλλιέργειες πάνω από 150 στρέμματα. Δίνει επίσης τη δυνατότητα στις εθνικές κυβερνήσεις να μετακινούν ποσά από τις στρεμματικές επιδοτήσεις (πυλώνας Ι) στον «πράσινο πυλώνα». Για το έτος 2015 προβλέπονταν συνολική μεσοσταθμική μείωση των επιδοτήσεων των αγροκτηνοτρόφων στην Ελλάδα 15%. Όμως η κυβέρνηση προχώρησε μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ σε μια απαράδεκτη ενέργεια: Χαρακτήρισε το μεγαλύτερο μέρος του ελαιώνα της Κέρκυρας και άλλων νησιών ως “δασώδεις” εκτάσεις. ‘Έτσι προχώρησε σε μεγάλες ή ολικές περικοπές των επιδοτήσεων σε πάνω από 6.500 ελαιοπαραγωγούς ενώ είχε ήδη προχωρήσει σε μεγάλη περικοπή στις επιδοτήσεις βοσκοτόπων στους κτηνοτρόφους. Η κυβέρνηση εφαρμόζοντας μια σκληρή ταξική πολιτική έκοψε ολόκληρη την επιδότηση σε παραγωγούς με μικρό κλήρο 5-6 στρέμματα ελαιόδεντρα = 60-80 ελαιόδεντρα δηλαδή σε όσους λάμβαναν επιδότηση μέχρι 250 ευρώ το χρόνο. Μετά την μεγάλη κατακραυγή που προξένησαν οι άδικες και απαράδεκτες περικοπές η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ δήλωσαν ότι θα προβούν σε διορθώσεις και θα αποδοθούν όλες οι επιδοτήσεις με την εξόφληση της 2ης δόσης στο τέλος του Μάρτη 2016. Τελικά η 2η δόση κατατέθηκε στις 25 Απρίλη 2016 όμως ξανά με μεγάλες περικοπές: - Στην Κέρκυρα σε 800 παραγωγούς από τους 10.500 περίπου έκοψαν όλη την επιδότηση. Στους υπόλοιπους παρακρατήθηκαν 20-30% του ποσού που λάμβαναν τα προηγούμενα χρόνια. - Στην Κεφαλονιά περιέκοψαν όλες τις εξισωτικές αποζημιώσεις ενώ στους κτηνοτρόφους δεν επιδοτούν καθόλου όσα γίδια παράγουν κάτω από 120 κιλά γάλα για τον χρόνο. - Στην Λευκάδα - Στην Ζάκυνθο Αποδεικνύεται στην πράξη ότι η ΚΑΠ της ΕΕ καταστρέφει τους μικρούς και μεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους και αλιείς και ενισχύει τους μεγάλους με στόχο την δημιουργία καπιταλιστικών επιχειρήσεων στην αγροτική οικονομία. Παράλληλα με την πλήρη απελευθέρωση της εισαγωγής ομοειδών αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων από τρίτες χώρες ρίχνει τις τιμές. Ανάλογο παράδειγμα η πρόσφατη απόφαση της ΕΕ και του ευρωκοινοβουλίου να εισάγουν από την Τυνησία 75.000 τόνους λαδιού αδασμολόγητα στη διετία 2016-2017. Προτείνουμε το Π.Σ. - Να καταδικάσει την ΚΑΠ της ΕΕ. - Να απαιτήσει την καθιέρωση κατωτάτων εγγυημένων τιμών για όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα. - Άμεση καταβολή όλων των επιδοτήσεων του 2015 όπως είχαν καθοριστεί τα προηγούμενα χρόνια σε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους. - Αλλαγή του τρόπου επιδότησης με κριτήριο την παραγωγή.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

E-mail Εκτύπωση PDF
Κενά στα Δημοτικά σχολεία ενδέχεται να παρατηρηθούν από Δευτέρα 9 Μαΐου λόγω της απεργίας των ναυτεργατών. Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ενημερώνει τους Γονείς & Κηδεμόνες ότι ενδεχομένως αρκετά Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Νομού μας να υπολειτουργήσουν ή να altρα 9/05/2016 και την Τρίτη 10/05/2016, λόγω αδυναμίας επιστροφής των εκπαιδευτικών από τις διακοπές του Πάσχα, καθότι δεν θα πραγματοποιηθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Ηγουμενίτσα προς Κέρκυρα. Σε κάθε περίπτωση οι Γονείς & Κηδεμόνες θα πρέπει να ενημερωθούν από τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων και τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων για το πώς ή αν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες.

Σελίδα 1 από 265